Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegătorii din Bălți, mai activi…

Alegătorii din Bălți, mai activi decât cei din Chișinău: câți au ieșit la urne până la această oră

Până la acest moment, 19,53% din numărul cetățenilor cu drept de vot din municipiul Bălți, adică 20 555 de alegători, au luat decizia privind viitorul primar al urbei. La aceeași oră, 13:40, prezența la vot în Chișinbău este cu aproape 2% mai mică. Pentru ca alegerile locale să fie declarate valabile, la urne urmează să se prezinte 1/4 (25%) din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

În capitala de nord a țării, la fel ca în Chișinău, cei mai mulți alegători sunt femei. Dintre cei 20 555 de alegători care și-au exprimat dreptul de vot la Bălți, 56% sunt femei, iar 43% – bărbați.

În cursa electorală pentru funcția de primar al mun. Bălți participă opt candidați. Este vorba despre: Arina Spătaru (PPDA), Alexandr Usatîi (PSRM), Pavel Verejanu (Partidul „Șor”), Nicolai Grigorișin (PN), Sergiu Burlacu (PUN), Elena Grițco (candidată independentă), Simion Guțu (PAS) și Oleg Topolnițki (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).

Primarul ales la 20 mai va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare în toată țara.

Citiți și

Ce averi declară candidații la funcția de primar al mun. Bălți