Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon susține că în cursa…

Dodon susține că în cursa electorală sunt candidați „falși” și îndeamnă chișinăuienii să-i voteze pe cei „reali”

Foto: privesc.eu

La ieșirea din secția de votare, după ce, împreună cu soția sa, și-a exercitat dreptul la vot,  președintele Igor Dodon a îndemnat chișinăuienii să voteze candidații „reali” și nu candidații „falși”. Dodon a declarat că și-a dat votul pentru persoana care, comparativ cu alți candidați, ar fi cea mai pregătită pentru această funcție.

Igor Dodon a făcut apel către chișinăuieni să-și exercite dreptul de vot. Acesta a precizat că, potrivit sondajelor, 8 din 10 locuitori ai capitalei nu sunt mulțumiți de starea de lucruri în oraș din ultimii zece ani.

„Astăzi avem posibilitatea să schimbăm situația, de aceea vă îndemn să fiți activi, să veniți la secțiile de votare și să dați votul pentru un Chișinău mai bun, mai frumos, pentru o capitală pe care o merităm noi toți chișinăuienii”, a îndemnat președintele.

„Eu am votat pentru un primar care sunt ferm convins că va face față acelor provocări care sunt în mun. Chișinău, pentru un primar care, comparativ cu alți candidați, în opinia mea, este cel mai bun. Îndemn pe toți să voteze candidați reali, nu candidați falși. Eu cred că lucrul acesta constează”, s-a pronunțat Igor Dodon, solicitat să vorbească despre alegerea sa.

Întrebat dacă este mulțumit de situația actuală din Chișinău, Igor Dodon a răspuns negativ, precizând că asta ar fi poziția majorității locuitorilor urbei.

„Sunt necesare abordări profesioniste, sper, foarte mult, fără geopolitică. Țin să apreciez că din toate campaniile din ultimii zece ani, la care am participat și eu, poate este campania electorală în care a fost cea mai puțină geopolitică. Lucrul acesta este foarte bun. Îndemn candidații și pe cei care vor veni în fruntea Chiușinăului să meargă cu aceeași abordare. Sper că se va reușit să se pună punctul pe acest scrutin astăzi. Consider că sunt astfel de șanse, pentru a nu cheltui bani pentru turul doi pe data de 3 iunie”, a declarat Igor Dodon abordat de presă după ce și-a exercitat votul.

Urmăriți aici informații la minut despre alegerile locale:

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Cei mai matinali alegători sunt persoanele cu vârsta între 56-70 de ani

sursă foto: privesc.eu