Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: „Am votat împotriva…

Maia Sandu: „Am votat împotriva corupției și a unui regim autoritar”

Maia Sandu, președinta Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS), care și-a exprimat susținerea în cadrul campaniei electorale pentru candidatul comun, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a indicat la ieșirea din secția de votare că a votat „pentru un om care să lucreze în interesul locuitorilor mun. Chișinău, împotriva corupției și a unui regim autoritar”. Sandu a explicat importanța votului cetățenilor întru asigurarea confortului tuturor locuitorilor capitalei.

„Am votat pentru un om care să lucreze în interesul nostru, a tuturor locuitorilor municipiului Chișinău. Am votat împotriva corupției și a unui regim autoritar. De asta vreau să-i îndemn pe toți locuitorii capitalei și a suburbiilor să meargă la vot pentru că este dreptul și obligația noastră. Dacă nu vom merge acum la vot, mai târziu s-ar putea să fim lipsiți de acest drept. Să știți că nu votați doar pentru dvs și confortul dvs în acest oraș, dar votați pentru confortul tuturor locuitorilor Chișinăului și viitorul democratic al acestei țări”, a precizat președinta PAS.

Maia Sandu a mai fost întrebată ce crede despre aceleași metodele de manipulare folosite în cadrul campaniei prezidențiale când a fost mediatizată o știre falsă despre cei 30 de mii de sirieni care se vor stabili cu traiul în R. Moldova dacă Maia Sandu câștigă prezidențialele, în contextul în care,  același tip de manipulare s-a folosit și cu Andrei Năstase, prin intermediul unei știri false care mediatiza că candidatul ar da în chirie Chișinăul pentru 50 de ani arabilor în cazul în care va câștiga alegerile locale din Chișinău.

Sandu a afirmat că : „sunt niște metode nedemocratice, pentru că cei care fac asemenea lucruri nu respectă cetățenii R. Moldova. Cetățenii trebuie să aleagă  în baza unor informații corecte”.

Declarațiile altor politicieni pot fi găsite aici:

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Cei mai matinali alegători sunt persoanele cu vârsta între 56-70 de ani