Silvia Radu: Am votat pentru ca orașul Chişinăul să iasă din sfera intereselor politice

Candidata independentă Silvia Radu a declarat astăzi că a votat pentru ca orașul Chişinăul să iasă din sfera intereselor politice și ca locuitorii capitalei să aibă un conducător care să muncească pentru municipiu.

„Astăzi am votat pentru ca locuitorii Chişinăului să aibă un conducător care să muncească pentru oraş şi locuitorii săi, pentru ca să continue acele schimbări care au început la Primăria Municipiului Chişinău. Am votat pentru ca Chişinăul să iasă din sfera intereselor politice. Cred eu că miza adevărată a acestui vot este ca această schimbare să se producă şi astăzi este ziua când chişinăuienii îşi pot lua capitala înapoi şi ziua în care işi aleg un conducător pentru a lucra pentru oraş şi pentru oamenii care locuiesc aici”, a spus candidatul independent, Silvia Radu.

Aceasta a venit la secția de votare cu mezina familiei şi cu fiul şi fiica cea mijlocie.

Vergiliu Radu, soțul candidatei, a declarat că campania electorală a fost „o luptă într-un singur colț”. „Parcă ar fi doar Silvia Radu și restul. (…) A fost cam murdară, cam brutală”, a declarat Radu.

„Îi urez succes soției. Îmi doresc un oraș comod, plăcut să muncești și să locuiești. Copiii să se simtă bine în orașulacesta.  Eu am ales o activitate legată de agricultură, am ieșit din oraș, am fugit de oraș, de aceste de probleme, pe când soția a ales să lupte, să rezolve problemele. Așa e ea. A devenit un oraș nu prea plăcut, să locuiești, să muncești în el”, a menționat acesta.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.