22:19:00 24.04.2024
Stiri

Voronin și-ar fi TURNAT și TRĂDAT de cel puțin trei ori partidul, colegii și republica. Dezvăluiri în PREMIERĂ făcute de președintele Dodon

Politică 19.05.2018 19:30 Vizualizări4474 Autor: Ziarul National


Voronin și-ar fi TURNAT și TRĂDAT de cel puțin trei ori partidul, colegii și republica. Dezvăluiri în PREMIERĂ făcute de președintele Dodon

„Vladimir Voronin a făcut multe lucruri bune, dar sunt trei cazuri când el și-a trădat colegii, partidul și țara”, a declarat președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Potrivit lui Dodon, prima mare trădare a lui Voronin s-ar fi produs în anul 2003, atunci când l-a întors din drum pe Vladimir Putin, care venea la Chișinău la semnarea „Planului Kozak” (de federalizare a R. Moldova n.r.).

„Atunci a avut zeci de întâlniri și a fost suficientă o întâlnire de 20 de minute cu Ambasadorul SUA pentru ca să-și schimbe planurile. Probabil aveau cu ce să-l șantajeze cei din Vest. Bani, nu mai știu… Se spunea că l-au arestat pe feciorul său, nu știu. Atunci el a trădat viitorul Moldovei. Dacă era altfel, atunci nu mai aveam problema transnistreană”, a menționat Dodon.

A doua mare trădare a lui Voronin, în opinia fostului comunist Dodon, s-a produs în 2009, atunci când a cedat benevol puterea în favoarea partidelor de dreapta: „Atunci aveam majoritatea, 60 de mandate. Ne-am dus cu Zinaida Grecianîi la el, în premieră spun asta, și i-am spus că sunt doi-trei deputați care sunt gata să voteze președintele (pe Zinaida Grecianîi n.r.). Ne-a spus să nu ne băgăm și că mergem la anticipate. El le-a dat puterea acestor pseudodemocrați”.

O altă trădare ar fi faptul că Voronin le-ar fi permis celor 14 deputați comuniști să meargă la Partidul Democrat. „Vladimir Voronin nu va rămâne în istorie ca cel mai bun președinte, dar ca o persoană care a turnat și trădat partidul, apropiații săi, R. Moldova. Asta pentru că tot timpul și-a urmărit doar interesele sale înguste. El acum spune că nu va face alianță cu socialiștii… Comuniștii nici nu vor accede în Parlament, așa că nu vor avea cu cine face coaliții”.

Șeful statului l-a îndemnat pe Voronin să meargă la pensie și să nu se mai facă de râs în Parlament cu glumele sale. „Pentru partid ar fi bine ca el să plece. Sunt acolo băieți și fete tinere care pot să fie în fruntea partidului. Sper că doar așa vor avea șanse în anul 2022 să intre în Parlament. Cu Voronin e imposibil de discutat, pentru că el va turna tot timpul. Voronin s-a transformat într-o persoană care povestește anecdote în Parlament, iar unii râd. El e foarte satisfăcut când cineva râde. Se pare că acesta e sfârșitul… Pot să povestesc mai multe cazuri despre Voronin, dar mă abțin”, a conchis Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md