Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Ce spune preotul Valuță…

(VIDEO) Ce spune preotul Valuță despre medicii, brutarii, agricultorii homosexuali

Preotul Ghenadie Valuța a venit și în acest an, la fel ca și anii trecuți, să protesteze împotriva marșului organizat de comunitatea LGBT din R. Moldova, dar și să stropească  cu apă sfințită traseul pe unde au mers manifestanții.

Întrebat ce obține prin stropirea drumului cu agheasmă, preotul a răspuns că acolo „unde se stropește cu agheasmă, spurcăciunea nu prinde rădăcini”.

„Ori de câte ori vom stropi, ne vom opune, ne vom mobiliza, vom vorbi despre acest păcat, ei mai mult decât cordonul acesta nu se vor răspândi în Moldova. (…) Eu pe ei ca oamenii lui Dumnezeu îi iubesc, dar eu acum mă lupt cu păcatul care-l spun. El dacă se duce ca medic e una, dar dacă vine și își arată homosexualitatea −e alta. Depinde ce arăți, nu cine ești”, a declarat preotul Ghenadie Valuța.

În 2015, Valuța a fost privat de dreptul de a face slujbe bisericești de către Mitropolitul Vladimir „pentru instigarea la vrajbă și ură, clevetire, neascultarea față de ierarhia bisericească, denigrarea imaginii preoților și defăimarea Bisericii”. Hotărârea ar fi fost valabilă până la „aducerea pocăinței depline” în fața Bisericii.

„Suspendarea mea de la săvârșirea celor sfinte este o răzbunare a forțelor meschine care au întins o cursă mie și Mitropolitului, pentru a-l determina să mă îngenuncheze având ca scopuri să capitulez. Răzbunarea vine pentru că, după sinodul din 3 septembrie 2014, Ziarul de Gardă, la comanda cuiva, a scris articole denigratoare împotriva Mitropolitului. Mai țineți minte despre ponegrirea Vladâcăi, fotografiile…”, declara atunci diaconul Ghenadie Valuța, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai multe persoane s-au alăturat astăzi, 19 mai, reprezentanților comunității LGBT în marșul „Fără Frică de iubire”. Scopul evenimentului este de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din R. Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frică, sentiment ce uneşte toţi locuitorii ţării noastre.