Eugen Sturza în vizită în țările baltice: Sunt un exemplu pentru Republica Moldova

Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, efectuează o vizită în Estonia, Letonia şi Lituania, în perioada 14-19 mai. În cadrul întrevederi, la Vilnius, cu omologul său lituanian Raimundas Karoblis, Eugen Sturza a mulţumit Guvernului Lituaniei pentru asistenţa acordată multiplă Armatei Naţionale a  Moldovei.

“Lituania a fost mereu alături de Republica Moldova şi ne-a sprijinit cu acţiuni concrete direcţionate spre dezvoltarea, modernizarea şi reformarea sistemului de apărare din ţara noastră”, a declarant Eugen Sturza

Ministrul moldovean al Apărării a mai spus că Lituania este un exemplu pentru Republica Moldova în ceea ce priveşte sistemul de apărare şi a spus că ţara noastră contează pe experienţa partenerilor lituanieni, în special acum când Armata Naţională se află într-un amplu proces de reformare şi profesionalizare.

În Lituania, ministrul Sturza a mai avut întrevederi cu Viceministrul afacerilor externe, Darius Skusevicius, Preşedintele comisiei pentru securitate naţională şi apărare din cadrul parlamentului lituanian, Vytautas Bakas, şi a vizitat centrul de excelenţă NATO de securitate energetică şi centrul naţional de securitate cibernetică din Vilnius.

Anterior, Eugen Sturza s-a întâlnit, la Riga, cu omologul său leton, Raimonds Bergmanis. Ultimul a menţionat deschiderea Ministerului Apărării leton de a consolida cooperarea în domeniul apărării între statele noastre.

În capitala Letoniei, Eugen Sturza s-a întâlnit şi cu preşedintele Comisiei de Apărare, afaceri interne şi combatere a corupţiei din Parlamentul leton, Ainars Latkovskis, şi a vizitat Centrul de excelenţă NATO în domeniul comunicarii strategice.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.