19:26:43 28.03.2024
Stiri

Doctorul Bubnovsky: „Cât încă nu s-a spart nici un vas sangvin din creier, vă implor luați scaunul…”

Știri 19.05.2018 11:01 Vizualizări3886 Autor: Ziarul National


Doctorul Bubnovsky: „Cât încă nu s-a spart nici un vas sangvin din creier, vă implor luați scaunul…” foto simbol

De când mă țin minte, tatăl meu suferea de crize de tensiune înaltă. La început, încerca să ignore boala, până în momentul când, în urma investigațiilor, i s-a pus diagnosticul de „hipertensiune arterială”. I s-au prescris tot felul de preparate medicamentoase cu care, până nu demult, începea fiecare dimineață a lui.

Acum trei luni, a venit la noi în vizită un prieten de-al tatălui meu, stabilit în Sankt-Petersburg, domnul Ilie. După câte aflasem, era și el de mult timp hipertensiv, dar asta până a aflat de metoda de tratament a afecțiunilor cardiovasculare, propusă de Serghey Bubnovsky.

Profesorul Sergey Bubnovsky este un renumit medic din Rusia, doctor în științe medicale și autor al multor cărți. Cândva, demult, el însuși abia de a reușit să scape din ghearele acestei boli. Uimitor este faptul că a reușit asta fără să recurgă la medicamente.

Cum poți trata hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială, din spusele doctorului Bubnovsky, este boala secolului. Cu ea începe dezvoltarea aritmiilor, afecțiunilor ischemice ale cordului, tromboembolismele și chiar diabetul zaharat de tipul II.

Se întâmplă toate acestea pentru că inima, mai exact musculatura cordului – miocardul, nu face față volumului și vitezei de circulație a sângelui.

Potrivit datelor OMS, afecțiunile cardiovasculare sunt cauza principală de moarte prematură în întreaga lume, nici dintr-o altă cauză nu mor atâția oameni zilnic.

Profesorul afirmă că, în loc ca bolnavului hipertensiv să-i fie prescrise o multitudine de preparate hipotensive, care mențin eliberarea sângelui din inimă, merită analizat stilul de viață al pacientului, pentru a afla ce a dus la apariția hipertensiunii.

Doctorul Bubnovsky este convins că: „Nici un cardiolog din lume nu poate să-mi prezinte vreun pacient care s-a tratat de hipertensiune arterială, doar prin simplul fapt că și-a administrat preparate medicamentoase. Adică, inițial, tensiunea arterială este ținută în frâu cu o pastilă, iar mai apoi – cu o mână de medicamente…” Desigur că există și cazuri acute în care este necesar și chiar vital să se ia preparate medicamentoase, însă nu sistematic.

Potrivit datelor OMS, anual în lume mor 17,5 milioane de persoane ca urmare a afecțiunilor cardiovasculare.

Pentru a trata hipertensiunea arterială este important de identificat inițial în ce constă această afecțiune. Iar asta, din câte se pare, este suprasolicitarea miocardului. Da, acesta este și el un mușchi și, la fel ca toți mușchii omului, funcționează după principiul contracției și relaxării.

Așadar, activitatea fizică zilnică timp de o jumătate de oră ajută la prevenirea atacului de cord și a accidentului vascular.

Anume din acest motiv, Serghey Bubnovsky îi sfătuiește pe toți cei care-și doresc să scape de crizele hipertensive să îndeplinească cel puțin două exerciții fizice care vor influența nemijlocit viteza și volumul circulației sangvine. Astfel, veți contribui eficient la restabilirea activității cardiace.

Redacția noastră a pregătit pentru tine informație privind două exerciții foarte simple, dar extrem de eficiente. Aceste exerciții de gimnastică sunt indicate pacienților cu hipertensiune arterială de gradul I și II.

1. Pentru încălzire se recomandă mersul pe jos. Timp de două minute, alternează diferite feluri de mers, precum: mersul în vârful degetelor, mersul încrucișat, mersul pe călcâie, mersul piticului.

2. Pentru acest exercițiu vei avea nevoie de un scaun sau orice alt obiect de înălțimea scaunului, cu ajutorul căruia vei efectua flotări.

Este necesar să te sprijini cu mâinile de scaun, picioarele se vor afla în lături, la o distanță egală cu lățimea umerilor. Capul și privirea trebuie să fie îndreptate înainte, iar corpul nu trebuie să se îndoaie. Inspirați și îndoiți brațele în coate, coborând corpul, apoi expirați și îndreptați brațele, ridicând corpul și rostiți sunetul „Ha!”

Pentru început, efectuați cinci flotări și beți câteva înghițituri de apă, pentru a evita deshidratarea țesuturilor cerebrale. Fiecare flotare trebuie să fie aproximativ egală ca durată și să ia în jur de 20-30 secunde. Pentru o rundă de exerciții e nevoie să efectuați de două ori câte cinci flotări, iar ulterior, treptat, să ajungeți la efectuarea de zece ori a câte cinci flotări.

3. Și acest exercițiu se îndeplinește cu ajutorul unui scaun. Așezat pe scaun, pune picioarele în poziția în care să stea într-o linie, unul în fața celuilalt.

Ridică-te de pe scaun, păstrându-ți echilibrul. Apoi așează-te din nou. Ridică-te atunci când expiri, și așează-te atunci când inspiri. După ce ai terminat întregul ciclu al acestor exerciții, ia poziția inițială și respiră adânc timp de două minute.

Îți recomandăm să îndeplinești aceste exerciții de trei ori în zi, iar în fiecare dimineață profesorul te sfătuiește să practici gimnastica de înviorare.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: uti24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md