Cum va funcționa CEC la alegerile locale din 20 mai. Planul de comunicare cu cetățenii

alegeri vot

Comisia Electorală Centrală a prezentat planul de comunicare cu cetățenii pentru ziua alegerilor locale, care se vor petrece în 7 localități din țară, mâine, 20 mai.

Astfel, CEC informează că, duminică, 20 mai, cînd vor avea loc alegeri noi ale primarilor în 7 localități din țară, comunicarea cu presa vizavi de desfășurarea procesului de votare va fi efectuată de către Consiliul electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău nr.1 (CECE Chișinău) și Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2. (CECE Bălți).

Pe parcursul întregii zile, informația privind rata participării la urne, va fi transmisă și va putea fi urmărită pe ecranele special instalate în sala de ședințe a Primăriei mun. Chișinău (bd.Ștefan cel Mare și Sfînt, 83, et.3) și în sala de ședințe a Primăriei mun. Bălți (str. Piața Independenței 1). La necesitate, vor fi organizate, suplimentar, briefing-uri și emise comunicate de presă.

Totodată, Comisia Electorală Centrală anunță că, nemijlocit, în ziua alegerilor, cetățenii vor putea urmări live, atît pe pagina oficială a Comisiei, www.cec.md, cît și pe pagina de Facebook a CEC, informații cu privire la rata de participare la vot a cetățenilor și rezultatele preliminare ale scrutinului.

În context, CECE Chișinău și CECE Bălți vor prezenta informaţii de interes public conform următorului orar:

plan

plan 1

Totodată, CEC face următoarele precizări privind activitatea jurnaliștilor în ziua alegerilor locale noi din 20 mai, 2018. Jurnaliștii din Republica Moldova nu au nevoie de acreditare pentru a reflecta procesul electoral. Aceștia, în mod regulamentar, au acces în secțiile de vot, precum și în cadrul Comisiei Electorale Centrale și a Consiliilor electorale de circumscripție electorală, în baza legitimației de serviciu.

CEC precizează că reprezentanții mass-media beneficiază de aceleași drepturi ca și observatorii naționali. Potrivit Codului electoral, mass-media au dreptul să asiste la toate operațiunile electorale, să facă înregistrări, fotografii și să filmeze procesul electoral cu aprobarea președintelui biroului electoral al secţiei de votare, fără a interveni în activitatea desfășurată în cadrul organului electoral.

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente