Evenimente frumoase în Noaptea Europeană a Muzeelor. Echipa #diez vă recomandă să nu ratați această zi

k

Nu ratați ziua în care ușile muzeelor sunt deschise gratuit pentru toți. Ar fi un mare păcat să nu beneficiați de această șansă care nu atât de des se întâmplă la noi în Chișinău. Echipa #diez vă sugerează câteva evenimente specifice acestei zile, de aceea, vezi avea o varietate de alegere. Să aveți o seară frumoasă

Noaptea Europeană a Muzeelor

Sâmbătă, 19 mai, între orele 18:00-00:00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei Vă invită să participați la manifestări prilejuite de NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR! Ajunsă, anul acesta, la cea de-a 14-a ediţie, Noaptea Muzeelor, organizată sub Patronajul Ministerului Educației, Culturii și |Cercetării, se va desfăşura în data de 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal şi evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere şi anul acesta oferta culturală a muzeelor și a organizaţiilor culturale.

În acest context, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a elaborat un vast program cultural:
– Vizitarea expozițiilor permanente de Artă Universală și Artă Națională şi a celor temporare;
– Expoziție de artă interactivă și realitate augmentată (sala de conferințe);
– Recitaluri de muzică clasică susținute de elevi și studenți;
– Recital de muzică susţinut de interpreta Geta Burlacu;
– Recitaluri de muzică clasică susținute de cuartetele Select Strings Quartet și Pasione;
– Ateliere de desen pentru copii și adulți;
– Realizarea schiţelor portret și desenelor decorative cu henna;
– Performance: Laboratorul coregrafic – Irina Slobodeaniuc;
programul oferă vizitatorilor posibilitatea de a cunoaşte patrimoniul cultural naţional şi de a participa la diverse activităţi cultural-educaţionale.

În ziua de 19 mai Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va lucra în regim de gratuitate pentru toate categoriile de vizitatori. Vezi pagina evenimentului.

Parlamentul Republicii Moldova la Noaptea Europeană a Muzeelor

În Noaptea Europeană a Muzeelor sunteți așteptați în scuarul Parlamentului. Veți putea admira mașini de epocă folosite în trecut pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi. L afel, va fi vernisată.o expoziție de fotografii acredit„Parlamentul în imagini” . Expoziția de imagini-document surprind momente inedite din viața politică a țării, diverse evenimente și acțiuni desfășurate la Parlament. De asemene vom proiecta filmulețe informative despre istoria și activitatea legislativului. Expoziția va fi deschisă între orele 19:00 și 22:00.

#Concert Ansamblul „Tamala”, Mali, Africa

Sâmbătă, 19 mai, ora 21.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc Concertul de muzică tradițională vest-africană prezentat de Ansamblul „Tamala”, Mali, Africa. Recitalul este organizat în cadrul programului dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor – 2018.

Membrii Ansamblului „Tamala”, originari din Bamako, capitala statului Mali, interpretează muzica tradițională a comunității mandinka și a altor grupuri etnice vest-africane. Denumirea Ansamblului „Tamala” provine din bambara, un dialect din Mali, și înseamnă „rătăcitor”, „nomad”. Cele mai multe dintre instrumentele ansamblului sunt cele cordofone, realizate din bostanul african „kalebashi”. Formația „Tamala” se află în Republica Moldova în cadrul unui turneu organizat în premieră de Asociația „Art-Labyrinth”, cu susținerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Intrarea liberă. Concertul va avea loc la ora 21:00. Pagina evenimentului aici.

#Digital Art Exhibition – Museum Night 2018

Pe 19 Mai va avea loc Noaptea Internațională a Muzeelor. În Muzeul Național de Artă al Moldovei se va deschide prima expoziție de artă digitală și realitate augmentată. Acolo se va desfășura o expoziție de picturi și sculpturi care v-a prinde viață prin culori, forme și animații fascinante datorită tehnologiei Augmented Reality. De asemenea va fi o instalație enigmatică „Immersive Audio-Visual Installation – THE BOX” care vă va teleporta într-o altă realitate. Digital ART Exhibition este în premiera în Moldova, și tu poți fi acel care va trăi această experiență prin prisma tehnologiei și artei contemporane.

Unde se va desfășura:

Muzeul Național de Artă al Moldovei – etajul 3, Orele 18:00 – 24:00. Intrare liberă.

IMPORTANT: Înaine de a veni la eveniment trebuie descărcată aplicația Android de pe Play Market – riift și Muraal. Aplicația va fi disponibilă din 19 Mai 2018.

Pagina evenimentului aici. 

#Bike Guide ediția a 2-a

Bike Guide este la a 2-a ediție în Moldova, fiind unul din cele mai atractive și active evenimente pentru toți amatorii de odihnă în mișcare. Fiecare doritor este așteptat să parcurgă pe două roți în colectiv traseul-surpriză ce are ca obiective principale : Biserica Măzărachi și Moara Roșie, celelalte obiective fiind păstrate în taină.

Echipa organizatorică vă promite un tur al orașului pe biciclete impresionant alături de un ghid care vă va îmbogăți bagajul de cunoștințe cu informații pierdute în timp. Întâlnirea va avea loc  sâmbătă, 19 mai, ora 17:00 lângă monumentul lui Ștefan cel Mare.

Pagina evenimentului este aici.

#Atelier handmade

Cocoșul Roșu (Șciusev 79)  vă invită la un atelier de împletit. Distracția și buna dispoziție sunt garantate. Programul atelierului: 11.00-13.00 Contribuția la atelier- 130, 150, 170 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente