Un activist civic, care și-a pierdut familia în incendiul din Kemerovo, vrea să devină deputat de la “Rusia Unită”

Activistul civic Igor Vostrikov, care și-a pierdut sora, soția și cei trei copii în incendiul din centrul comercial „Зимняя вишня” (n.red.: Vișina de iarnă) din orașul Kemerovo, a anunțat că vrea să devină deputat în consiliul regional Kuzbass. Acesta a depus o cerere pentru a participa la alegerile interne în cadrul partidului “Rusia Unită”, scrie presa rusă.

În total, locuitorii din regiune vor trebui să aleagă 46 de deputați, în fiecare din circumscripțiile electorale “Rusia Unită” își va nominaliza propriul candidat.

În incendiul devastator din 25 martie de la centrul comercial din orașul siberian au murit peste 64 de oameni, dintre care peste 40 de copii. Oamenii, a doua zi după tragedie au protestat masiv cerând demisii și sancțiuni.

Vostrikov a participat la mai multe mitiguri ale rudelor și prietenilor celor uciși și răniți în incendiul din Kemerovo și a publicat, de asemenea, un mesaj video adresat președintelui Putin “pentru a-i spune ce se întâmplă în țara”. El a criticat acțiunile salvatorilor și pompierilor care au lucrat în timpul tragediei și a vorbit despre corupția și neprofesionismul oficialilor din Kemerovo.

„Igoraș, ne-au închis în cinematograf, ne sufocăm și… murim. Te iubesc”. Acestea sunt ultimele cuvinte auzite de Igor Vostricov de la sora lui, ziua tragediei Ea, soția și cei trei copiii de șapte, cinci și respectiv doi ani ai lui Igor au murit în incendiul din centrul comercial „Зимняя вишня” din orașul Kemerovo, Federația Rusă.

Potrivit bărbatului, familia lui a fost închisă în cinematograf și nimeni nu i-a ajutat. Îl sunau din interior și cereau ajutor. „Duminică, cei care au supraviețuit au numărat aproape 350 de oameni morți”, a povestit Igor Vostricov.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.