Apă-Canal Chişinău demarează reabilitarea a circa șapte kilometri de rețele de canalizare

„Apă-Canal Chişinău” a anunțat despre demararea reabilitării a circa 7 km de rețele de canalizare divizate în 13 secțiuni în zona urbană și a branșamentelor existente în partea centrală a municipiului Chișinău.

Astfel, începând cu ziua de luni, 21 mai, vor demara lucrările în paralel la primele două secțiuni. Prima secţiune cuprinde reabilitarea colectorului menajer-fecaloid din strada Sfatul Țării, în perimetrul străzilor Alexandru cel Bun și Sf. Andrei și la intersecția străzilor I. Doncev și I. Pruncul.

Cea de-a doua secţiune ce urmează a fi reabilitată cuprinde înlocuirea colectorului din strada Sfatul Țării, în perimetrul străzilor Anton Corobceanu și București.

De asemenea, începând cu 6 iunie, vor demara lucrările de reabilitare a colectorului menajer-fecaloid din strada București, în perimetrul străzilor A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu –Bodoni.

Contractul pentru reabilitarea a circa 7 km de rețele de canalizare în valoare de peste un milion de euro, va fi executat de către compania locală „Comalion LCA” SRL, oferta căreia a fost desemnată câştigătoare ca urmare a licitaţiei internaționale.

Implementarea acestui contract face parte din cadrul Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău în valoare totală de circa 61,8 mln euro, finanţat din sursele creditelor contractate de S.A. „Apă-Canal Chişinău” de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi a grantului investiţional acordat de către Uniunea Europeană, prin Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate (FIV UE).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.