01:07:22 20.04.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Platformă web de DONARE a scaunelor auto pentru copii, lansată la Chișinău: Gestul spicherului Andrian Candu

Social 18.05.2018 15:30 Vizualizări1101 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Platformă web de DONARE a scaunelor auto pentru copii, lansată la Chișinău: Gestul spicherului Andrian Candu


O platformă web de donare a scaunelor auto pentru transportarea copiilor a fost lansată astăzi la Chișinău. Aceasta este parte a proiectului „Un scăunel din inimă”, implementat cu sprijinul președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în calitate de Ambasador al siguranței rutiere.

Spicherul Candu a oferit și primul scaun auto pentru transportarea copiilor. „Sunt fericit că am reușit împreună cu Automobil Club din Moldova și Federația Internațională de Automobilism să lansăm platforma online unde părinții pot dona și pot împrumuta scaune auto pentru copii. În brațe nu înseamnă în siguranță. Vin cu o primă contribuție la această platformă și sper că micuțul care va sta în acest scaun să se simtă bine, pentru că siguranța îi va fi asigurată”, a declarat Candu.



Platforma de donare a scaunelor auto este destinată, în special, familiilor cu venituri mici, care au nevoie de un sistem de reținere, dar nu au posibilitatea să-l cumpere. În cadrul evenimentului de lansare a platformei, expertul elvețian Daniel Ballmann a susținut un training despre utilizarea corectă a scaunelor auto pentru copii.

Autorii Platformei susțin, cu trimitere la studiile realizate de experți, că la fiecare 8 minute, în lume, un copil decedează ca urmare a unui accident rutier.

Tragediile rutiere sunt una dintre principalele cauze de deces a minorilor cu vârsta cuprinsă între 5 – 17 ani. În R. Moldova, sute de copii suferă în urma accidentelor rutiere.

În 2017, 350 de minori au fost implicați în accidente rutiere, 12 dintre care au decedat, 237 au primit răni ușoare, iar 80 au fost grav traumatizați. Mai mult de 95 de copii au avut de suferit în calitate de pasageri, iar trei minori și-au pierdut viața.

În iulie 2013, în Moldova au intrat în vigoare noile modificări ale Regulamentului Circulației Rutiere, care stipulează că copiii cu vârsta sub 12 ani nu pot fi transportați decât într-un vehicul echipat cu un sistem special de reținere pentru copii (sau alte dispozitive corespunzătoare: scaun de înălțare - booster, care vă permit să fixați corect centurile de siguranță).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md