/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Extrăgea salariile de pe cardurile angajaților. Schema pusă la cale de directorul unei școli profesionale din Chișinău

missing
18 mai 2018, ora 15:00

Potrivit procuraturii, în perioada ianuarie 2017 – martie 2018, directorul şcolii, ar fi identificat persoane cu situaţie materială precară pe care i-a angajat în diferite funcţii auxiliare în instituţia pe care o conducea. Ulterior, în mod abuziv, le-ar fi luat cardurile bancare, pe care erau transferate salariile, pentru a extrage banii şi a-i folosi în interes personal.

Ca să-şi camufleze acţiunile infracţionale şi a evita eventuale nemulţumiri din partea angajaţilor, conducătorul instituţiei transmitea o parte din bani (1200 -1300 de lei) salariaţilor. Sumele rămase pe cont, care variau între 3000 şi 4000 de lei, în funcţie de postul ocupat de angajat, erau însuşite de director.

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul și-a recunoscut vina, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a recuperat benevol prejudiciul cauzat statului prin delapidare, în mărime totală de 62.833 de lei. Totodată în cadrul urmăririi penale a fost aplicat sechestru pe mijloace bănești ale învinuitului în mărime de 15000 euro.

Prejudiciul cauzat angajaților prin escrocherie, ajunge la 151.460 de lei, recuperarea acestora urmând a fi decisă de către instanța de judecată.

Pentru delapidarea averii străine în proporții considerabile, legislaţia naţională prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 5 ani; iar pentru escrocherie – amendă în mărime de la 42.500 la 67.500 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 3 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram