04:55:22 25.04.2024
Stiri

FOTO // Orheiul s-a transformat într-un mare șantier de construcție

Social 18.05.2018 14:45 Vizualizări1055 Autor: Ziarul National
FOTO // Orheiul s-a transformat într-un mare șantier de construcție


Municipiul Orhei s-a transformat într-un adevărat șantier de construcție și în curând va fi de nerecunoscut. Până la începutul verii, administrația municipiului, în frunte cu primarul Ilan Șor, își propune să modernizeze mai multe obiecte de infrastructură urbană și de amenajare a zonelor de odihnă, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Potrivit sursei citate, circa 200 de muncitorii lucrează în trei ture pentru ca lucrările să fie finalizate în termen. Totodată, mai multe străzi sunt reparate.

„În prezent sunt desfășurate lucrările de pregătire pentru așternerea betonului asfaltic pe străzile Chișinăului și Dorobanți. De asemenea, este amenajat stratul de piatră de Sparta în parcări și sunt montate bordurile de diferite dimensiuni. Sunt amenajate trotuarele și intrările în curți, iar în centrul orașului, pe strada Vasile Lupu, lucrările au ajuns la etapa avansată de montare a bordurilor mici și a pavajului pe trotuare. Muncitorii au pregătit deja trei curți pentru așternerea asfaltului, iar la alte trei sunt la etapa de desfacere a bordurilor. În paralel au loc și lucrări ample de amenajare a spațiilor verzi atât pe străzile menționate, cât și în curți”, precizează Primăria Orhei.

Potrivit primarului de Orhei, Ilan Șor, este planificată reparația a 60 de curți, fiecare dintre acestea urmând să fie supuse unor modificări radicale.

Lucrări de reparație, conform sursei citate, au avut loc și pe strada Eminescu, pentru reconstrucția căreia au fost preconizate 180 tone de asfalt, iar pentru pavarea carosabilului – 740 de tone. Pentru modernizarea pe scară largă a străzii principale a orașului Orhei - Vasile Lupu, municipalitatea își propune să paveze peste 2,2 km de carosabil, ceea ce va necesita 3350 de tone de asfalt. În plus, bordurile vor fi înlocuite complet, iar pe trotuarele și suprafețele publice vor fi pavate cu gresie orheiană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md