Linkuri accesibilitate

Șeful Delegației UE a lăudat poliția pentru că „a corectat” cazul sechestrării ziarului Cuvântul din Rezina


Peter Michalko
Peter Michalko

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a apreciat reacția rapidă a autorităților centrale care au corectat încercarea de sechestrare a tirajului ziarului local Cuvântul din Rezina și și-a exprimat speranța că vor fi luate măsuri pentru ca astfel de cazuri să nu mai aibă loc.

Într-o postare pe Facebook Peter Michalko a scris azi: „Apreciez acțiunea rapida a inspecției de poliție din R.Moldova care a corectat cazul regretabil din Rezina unde polițiști au confiscat tirajul ziarului regional. Sper că vor fi luate măsuri pentru a preveni repetarea unor cazuri similare în viitor”.

Pe 10 mai, redactorul-șef al publicației Cuvântul, Tudor Iașcenco, a anunțat că 3800 de exemplare din tirajul ziarului, care erau transportate la poștă pentru a fi distribuite abonaților, au fost sechestrate de polițiști fără explicații rezonabile.

În aceeași zi, premierul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului de Interne să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu acest caz și sancționarea vinovaților. Comunicatul Guvernului cu această luare de poziție a fost emis după ce Premierul Pavel Filip a participat la recepția oferită de Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei.

Mai multe ONG-uri de media au condamnat ca fiind abuzivă și specifică regimurilor totalitare practica sechestrării tirajelor unor ziare și au solicitat UE, SUA și altor parteneri internaționali să monitorizeze cazul.

XS
SM
MD
LG