/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Fostul agent Serghei Skripal, otrăvit la începutul lunii martie, a fost externat din spital

missing
18 mai 2018, ora 12:40

Fostul ofițer al GRU, Serghei Skripal, și fiica sa, Iulia, au fost găsiți inconștienți pe o bancă din orașul englez Salisbury, pe 4 martie. Timp de câteva săptămâni cei doi Skripal au fost în comă, ulterior și-au recăpătat conștiința. Pe 9 aprilie, Iulia Skripal a fost externată din spital.

Serghei și Iulia Skripal au fost otrăviți cu un agent nervos. Regatul Unit susține că a fost otrava “novicek” dezvoltată în URSS și impune responsabilitatea pentru otrăvirea celor doi asupra Rusiei. Rusia neagă atât implicarea în crimă, cât și faptul că lucrează la o otravă sub acest nume.

Incidentul a fost urmat de un scandal diplomatic imens, inițial între Marea Britanie și Rusia. Autoritățile engleze au acuzat rușii că stau în spatele acestui caz de otrăvire, în timp ce Vladimir Putin a negat aceste informații. În rezultat Marea Britanie a expulzat 23 de diplomați ruși, iar, în semn de solidaritate, Statele Unite, Canada și majoritatea țărilor din UE, au început să dea afară diplomați ai Federației Ruse, care a răspuns cu aceiași monedă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram