Doi operatori de servicii TV, sancționați de CCA cu amendă de 40.000 lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi operatori de servicii televizate au fost sancționați de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) cu o amendă de 40.000 de lei pentru retransmiterea unor posturi TV, interzise de legislația în vigoare.

Conform controalelor CCA, operatorul TV „Sky-Max” din comuna Ciorescu a retransmis programe ale posturilor de televiziune Pervîi Canal și Zvezda din Federația Rusă. CCA a fost sesizat despre aceasta de către cetățenii din comună.

Cel de-al doilea operator sancționat este TV-TRUC, care gestionează studioul prin cablu „Prut” din orașul Cahul și a retransmis programele posturilor de televiziune RBK și RTR Planeta, care au preluat buletinele de știri Rossia Vesti.

Membrii CCA au constatat că ambii operatori au încălcat prevederile Codului Audiovizualului, care permit radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Federația Rusă nu a ratificat aceasta Convenție.

Președintele CCA, Dragoș Vicol, a adăugat că în continuare Consiliul va efectua controale repetate, care urmăresc respectarea de către radiodifuzori a normelor legale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...