08:15:06 19.04.2024
Stiri

Un fost oficial CRITICĂ inițiativa ministrului Gaburici de a defrișa toți copacii de pe marginea drumurilor din R. Moldova: „Cineva are nevoie de lemn electoral, probabil”

Social 18.05.2018 11:45 Vizualizări1140 Autor: Ziarul National
Un fost oficial CRITICĂ inițiativa ministrului Gaburici de a defrișa toți copacii de pe marginea drumurilor din R. Moldova: „Cineva are nevoie de lemn electoral, probabil”


Inițiativa anunțată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, de a defrișa toți copacii de pe marginea drumurilor din R. Moldova, oficial cauza anunțată fiind „diminuarea consecințelor în cazul accidentelor rutiere”, este criticată de fostul ministrul al Finanțelor, Veaceslav Negruță.

Fostul ministru crede că ideea lui Gaburici este „o nebunie”.

„În schimb, pe o portiune de kilometri buni de la traseu spre Trușeni au plantat... piloni electrici. La distanță de un metru de drum. Așteptăm să vedem cine taie panglica electorală. Între timp, primul pilon a picat. Evident, străpuns de un mijloc de transport. Are nevoie cineva de lemn, probabil. Lemn electoral. Și n-are nimic cu securitatea în trafic”, comentează Negruță.

CITIȚI și Afaceri cu NUCII statului

Și mai mulți internauți au pus la îndoială scopul nobil al acestei ințiative, unii dintre ei ținnd să specifice faptul că accidentele rutiere au loc nu din cauza copacilor de pe marginea drumurilor, ci din cauza inconștienței șoferilor.

„Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale, sunt din cauza impactului cu arborații amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere”, și-a explicat inițiativa Chiril Gaburici.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md