(foto) Premieră: Noul Dacia Duster Fiskal

Dacia a decis să continue să ofere şi noul Duster într-o versiune utilitară numită Fiskal. Dacă modelul anterior a fost lansat abia în 2014, atunci iată că cel făcut pe baza actualei generaţii este scos pe piaţă mai devreme.

O deosebire importantă faţă de cunoscutul Dokker şi Duster Fiskal este că ultimul poate dispune de un sistem de tracţiune integrală.

De un Duster obişnuit se mai deosebeşte printr-o plasă de metal care este montată imediat după scaunele faţă şi este prinsă de zonele superioare în care de obicei stau mânerele de suport. Totodată, pentru că nu are o banchetă spate, portbagajul a devenit mai voluminos şi dispune de patru bucle pentru fixarea obiectelor/mărfurilor transportate.

Suprafaţa portbagajului este una din cauciuc şi este perfect plată. Măsoară în lungime 1.640 de mm, volumul de încărcare maximă este puţin sub 1.700 de litri, iar sarcină utilă maximă e de puţin sub 500 de kilograme.

Toate geamurile laterale posterioare, în afară de lunetă, au fost înlocuite cu nişte panouri metalice vopsite pe exterior în culoarea caroseriei. Portierele spate au păstrat pe interior mânerele şi panourile de plastic, iar în portbagaj va putea fi instalat la nevoie raftul original.

Vezi şi: Un oficial Renault a confirmat într-un interviu apariţia unui SUV mai mare decât Duster

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: Noul Renault Duster. Asemănări şi deosebiri faţă de Dacia Duster

Versiunea Fiskal a noului Duster poate fi dotată cu orice motor disponibil pentru maşină, dar şi cu o tracţiune faţă sau una integrală. De asemenea, convertarea permite păstrarea tuturor echipamentelor care pot fi comandate pe un Duster obişnuit.

Costurile pentru convertare, aprobarea TÜV printr-un certificat și perfectarea altor documente necesare se ridică la 1.730 de euro, fără TVA și costurile de transport. Pentru că este inclus în categoria furgonetelor, în unele ţări proprietarii de Duster Fiskal vor plăti taxe mai mici în comparaţie cu cele stabilite pentru un crossover.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Noua Dacia Duster 1.5 dCi 4×4

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/