Un tânăr din Israel, reținut în Moldova pentru însușirea de la un indian a 6.000 de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean al Israelului cu vârsta de 24 de ani a fost reținut de ofițerii Biroului migrație și azil al MAI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Botanica, municipiul Chișinău, pentru însușirea prin abuz de încredere și înșelăciune, a 6.000 de euro de la un cetățean indian. Suspectul susținea că poate influența factori de decizie în anumite instituții, iar după primirea banilor a dispărut și nu a mai dat de știre.

Bănuitul, care este student la o universitate din capitală, a convins victima, care a fost exmatriculată de la respectiva universitate, că are influență asupra factorilor de decizie ai universității și poate să o înmatriculeze înapoi. Pentru acest fapt suspectul a cerut și a primit de la victimă 4.500 de euro. Ulterior, sub pretextul că are influență asupra ofițerilor de la Biroul migrație și azil, cetățeanul Israelului a cerut și a primit de la cetățeanul indian încă 1.500 euro pentru a nu fi returnat de pe teritoriul Republicii Moldova.

Menționăm că, această schemă a fost aplicată și în privința altor doi străini, cetățeni indieni, doar că ultimii, aflându-se într-o situație vulnerabilă, au părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, persoana fost reținută pe un termen de 72 ore, fiind bănuită în comiterea infracțiunii „Escrocherie”.

Monitorizarea permanentă și controlul asupra respectării legislației din domeniul migrației, precum și combaterea șederii ilegale a străinilor sunt domeniile prioritare de activitate ale Biroului migrație și azil al MAI, bazate pe respectarea intereselor și libertăţilor cetăţenilor străini.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...