/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Delegația Republicii Moldova în CUC a cerut eliminarea posturilor mobile amplasate în Bender

18 mai 2018, ora 07:04

„Prin acțiunile reprezentanților transnistreni, cetățenii sunt supuși fără temei unui control riguros chiar în perimetrul orașului, fiindu-le restrâns dreptul la libera circulație. Asemenea acțiuni, care în ultimul timp au fost fixate de mai multe ori, demonstrează clar încălcarea regimului Zonei de Securitate de către structurile de forță anticonstituționale”, se menționează într-un comunicat de presă al delegației Republicii Moldova la CUC.

Ulterior, în cadrul ședinței de lucru a co-președinților Comisiei Unificate de Control, reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE în Republica Moldova, s-a discutat asupra textului final al proiectului deciziei referitor la asigurarea securității și liberei circulații pe podul peste râul Nistru din preajma satelor Gura Bâcului și Bâcioc.

Reprezentantul Ucrainei în Comisia Unificată de Control, Serghei Jivciuc, a făcut apel către părți de a mobiliza eforturile pentru identificarea soluției de compromis. Acesta a reamintit că în cel mai scurt timp se va convoca o nouă reuniune în formatul 5+2, iar nesoluționarea problemelor legate de libera circulație pe acest pod, ar putea avea impact negativ asupra deciziei finale în cadrul reuniunii, dar și asupra implementării mai multor proiecte de asistență în această regiune. Totuși, în cadrul ședinței nu s-a atins un consens

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram