07:41:48 24.04.2024
Stiri

Apel de ULTIMĂ ORĂ al lui Valeriu Munteanu la adresa lui Andrei Năstase: „Eu chiar îţi vreau binele. Gândeşte-te, Andrei!”

Partide/Comunicate 17.05.2018 20:46 Vizualizări4186 Autor: Ziarul National
Apel de ULTIMĂ ORĂ al lui Valeriu Munteanu la adresa lui Andrei Năstase: „Eu chiar îţi vreau binele. Gândeşte-te, Andrei!”


Liberalul Valeriu Munteanu mai face o tentativă ca să se întâlnească cu Andrei Năstase într-o dezbatere publică, după ce liderul Platformei „Demnitate și Adevăr” a declinat deja câteva invitații. Munteanu crede că o dezbatere publică l-ar ajuta mult pe Năstase și-l așteaptă vineri, ora 12.00, la discuții.

„Dragă Andrei, am constatat că mai mulţi dintre oamenii tăi, şi în cursul zilei de astăzi chiar şi tu însuţi, îmi cereţi să îmi retrag candidatura, să părăsesc câmpul de luptă şi să îmi îndemn susţinătorii să te voteze.

1. Această solicitare arată că ai o idee greşită despre democraţie şi pluralismul politic, despre libertatea de exprimare şi libertatea de a alege şi de a fi ales, despre alegerile libere în general. Acestea nu sunt vorbe goale Andrei, acestea înseamnă chiar esenţa democraţiei şi pentru aceste principii au fost aduse milioane de jertfe. În diferite ţări din lume oamenii se sacrifică şi în prezent pentru aceste principii.

2. Ai o idee încă şi mai greşită despre ceea ce cred, simt şi gândesc chişinăuienii pe care pretinzi să îi reprezinţi. Chişinăuienii s-au săturat de jocuri tenebre pe sub masă şi de împărţirea puterii prin negocieri în spatele uşilor închise. Oamenii vor şi au dreptul să vadă pe cine aleg, şi să hotărască ei înşişi pe cine anume preferă. S–au săturat să vadă că şefii politici le impun să aleagă între candidaţi-figuri de paie, stabiliţi dinainte în culise. Oamenii nu „votează” Andrei, pentru că şi pe vremea URSS erau chemaţi să „voteze”, dar nu aveau la dispoziţie decât candidaţii propuşi de puterea sovietică. Acum oamenii vor să „aleagă”, adică să aleagă între doi sau mai mulţi candidaţi diferiţi.

3. Ţi-am propus în mod repetat şi îţi propun pe această cale încă o dată să participăm împreună la o dezbatere televizată pentru ca oamenii să poate avea posibilitatea să aleagă dintre noi doi, după ce ne ascultă pe fiecare în parte şi după ce văd ce programe propunem şi cum anume vrem să le îmbunătăţim viaţa.

4. Există un mare interes în societate pentru această dezbatere televizată, am primit invitații de la mulți jurnaliști, care sunt gata să modereze această dezbatere. Știu că și tu ai primit mai multe invitații în acest sens. Eu însumi ţi-am propus să organizăm dezbaterea la Jurnal TV, televiziunea aflată în proprietatea afaceriştilor ce te susţin, şi unde doi clovni mă batjocoresc în fiecare duminică seara.

5. Să ştii că nu este nimic original în propunerea mea, mai ales în contextul în care tu susţii că forţele pro-europene ar trebui să aibă un singur candidat. În SUA, cea mai mare democraţie din lume, candidaţii la preşedinţie dobândesc această calitate nu după ce au fost desemnaţi de şefi politici prin negocieri de culise, ci după ce au fost votaţi drept candidaţi de către proprii lor alegători la alegerile primare. Alegătorii democraţi au ales-o pe Clinton candidata lor, dintre mai mulţi democraţi, iar republicanii ales pe Trump dintre mai mulţi republicani să fie candidatul lor, după care a început apoi campania electorală între Trump şi Clinton.

6. Pentru noi, candidaţii forţelor pro-europene din Chişinău, alegerile primare în stil american ar putea fi la dezbaterea televizată propusă de mine. Te asigur că dezbaterea va fi despre programe şi proiecte, sinceră şi deschisă, fără trucuri electorale murdare şi fotografii scoase din mânecă.

7. Viaţa nu se termină în seara de duminică, 20 mai 2018. Cum crezi că te vei mai putea prezenta apoi în faţa oamenilor după ce te-ai ascuns toată campania şi, în final, ai mai şi pierdut? Eu chiar îţi vreau binele. Gândeşte-te, Andrei! Aştept răspunsul tău până mâine, vineri, 18 mai 2018, ora 12.00”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md