Pavel Filip: Noi suntem gata să oferim Moldin-ul și să fim al 28-lea stat în Uniunea Europeană

Premierul Pavel Filip a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută în comun cu Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Creţu, că Republica Moldova nu are planul A și planul B, există doar unul singur – Uniunea Europeană, iar integrarea în UE este obiectivul de bază al țării.

Mai mult, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și după introducerea noțiunii de Brexit, R.Moldova este gata să ofere Moldin-ul și să fie al 28-lea stat în Uniunea Europeană.

Noi nu avem planul A și planul B, există doar unul singur – Uniunea Europeană. Integrarea în UE este obiectivul nostru de bază. În contextul deciziei unui stat membru de a pleca din Uniunea Europeană – noțiunea este de brexit – noi suntem gata să oferim moldin-ul și să fim al 28-lea stat în Uniunea Europeană”, a declarat premierul.

În cadrul conferinței de presă, comisarul Corina Crețu a menționat paşii pe care i-a făcut Republica Moldova pe drumul spre reformă şi modernizare al ţării sunt recunoscuţi la Bruxelles, iar UE va sprijini implementarea robustă a reformelor în sectoare cheie cum ar fi dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă, îmbunătăţirea mediului de afaceri, domeniul energiei, dar şi justiţia şi crearea unui stat de drept.

„Pașii de reformă pe care Republica Moldova i-a făcut până acum sunt recunoscuți la Bruxelles. Este important ca Republica Moldova să se concentreze în continuare asupra implementării robuste a reformelor în sectoare cheie, cum ar fi dezvoltarea economică, mediul de afaceri, energetica și justiția”, a declarat Corina Crețu.

Comisarul European pentru Politica Regională, Corina Creţu, întreprinde, în perioada 17-19 mai, o vizită în Republica Moldova, la invitația premierului Pavel Fili

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.