Lumea are în acest moment cei mai mulţi miliardari din istoria sa

Lumea are în acest moment cei mai mulţi miliardari din istoria sa. O arată cel mai nou index publicat despre bogaţii lumii. Potrivit acestor date, numărul miliardarilor a ajuns anul trecut la 2.754.

Avem, aşadar, cu 18% mai multe persoane a căror avere numără peste 9 zerouri.

Nu numai că avem mai mulţi miliardari, dar ei sunt şi mai bogaţi. Veniturile lor au crescut anul trecut cu 24% şi însumează acum peste 9 mii de miliarde de dolari.

Cei mai mulţi dintre aceşti cei mai bogaţi oameni ai lumii, 680, sunt din Statele Unite, urmate de China şi Germania. Înmulţirea numărului miliardarilor este pusă de realizatorii studiului mai ales pe avântul pe care l-a luat sectorul tehnologic în ultimul deceniu.

Sursa: Digi24.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.