12:09:09 28.03.2024
Stiri

Vorbeşte eroul francez! Reacţia lui Griezmann, după o finală perfectă: „Când am plecat de acasă, la 14 ani..."

Sport 17.05.2018 12:46 Vizualizări1755 Autor: Ziarul National
Vorbeşte eroul francez! Reacţia lui Griezmann, după o finală perfectă: „Când am plecat de acasă, la 14 ani...


Al treilea trofeu Europa League pentru Atletico Madrid a fost opera lui Antoine Griezmann (27 de ani). Autor al unei duble care a decis devreme meciul împotriva echipei pe care o simpatizează încă din copilărie, atacantul francez a îmbrăcat haina eroului pentru Diego Simeone, iar finalul celor 90 de minute de la Lyon l-a găsit vorbind frumos despre antrenorul său, pe care-l aseamănă cu legendarul Sir Alex Ferguson, informează prosport.ro.

Pentru Griezmann, drumul spre succes a fost greu. A plecat de tânăr de acasă în căutarea gloriei sportive, a fost refuzat de Lyon sau Saint Etienne şi nu a jucat niciodată fotbal profesionist în Hexagon, iar visul avea să-i devină realitate în Spania. Mai întâi la Sociedad, apoi la Atletico, pe care o conduce de ani buni din teren. Miercuri seară, Antoine a ieşit la suprafaţă, a vorbit pe teren, apoi a luat cuvântul la interviuri: „Sunt foarte fericit! Am muncit mulţi ani pentru a trăi o asemenea experienţă. Când am plecat de acasă, la 14 ani, visam să trăiesc astfel de momente. E al doilea trofeu european pentru mine, sper să mai câştig şi de acum înainte. Dacă există un secret pentru golurile mele? Cred că încrederea şi sângele rece, dar nu ştiu să vă spun care este reţeta, sincer să fiu", a spus starul pe care Barcelona îl „vâneză” de un an de zile, la sfârşitul meciului.

Apogeul carierei lui Griezmann a venit sub comanda lui Diego Simeone, iar francezul nu-şi putea uita antrenorul într-un moment de maximă fericire: „Ce a făcut Simeone pentru Atletico e un lucru istoric. E comparabil cu ceea ce a realizat Ferguson la Manchester United", a mai declarat Griezmann.

Atletico Madrid a câştigat pentru a treia oară în ultimii 9 ani Europa League. În finala de miercuri seara de la Lyon, francezul Griezmann a făcut spectacol, marcând doua din cele trei goluri cu care spaniolii au învins pe Olympique de Marseille. Cel de-al treilea gol a fost marcat de veteranul Gabi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md