/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Concluzia experţilor OIAC: În Siria s-au folosit arme chimice cu clor

missing
17 mai 2018, ora 12:00

Experţii din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) au realizat o amplă anchetă, în urma atacului petrecut pe data de 4 februarie 2018 în cartierul Al Talil din Saraqeb. Startul investigaţiei a fost dat după ce un medic din zonă a declarat faptul că 11 dintre pacienţii pe care i-a tratat după respectivul atac acuzau probleme respiratorii, generate de inhalarea clorului.

Ancheta pe care specialiştii OAIC au efectuat-o a scos la iveală faptul că „a fost eliberat clor din recipiente cilindrice, prin impact mecanic”.

Mai mult, în zona cartierului au fost descoperite recipiente în care s-au descoperit reziduuri de clor şi, de asemenea, probele prelevate de pe străzile cartierului au arătat de asemenea niveluri ridicate ale concentraţiei clorului. Ahmet Uzumcu, şeful OAIC, a condamnat folosirea armelor chimice declarând că „aceste acte sunt contrare interzicerii absolute a armelor chimice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram