/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Câte buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile locale din Bălți, Chișinău și alte cinci localități

17 mai 2018, ora 12:14

Pentru municipiul Chișinău au fost tipărite 634 547 de buletine, inclusiv 408 080 în limba română. Șeful interimar al Serviciului de comunicare CEC, Corneliu Pasat, a declarat pentru IPN că buletinul va avea o lățime de 14 centimetri și o lungime 34,4 centimetri, acesta fiind cel mai lung buletin, pentru că are cel mai mare număr de candidați. Costul unui buletin de vot pentru Chișinău este 28 de bani.

Pentru municipiul Bălți sunt tipărite 105 275 de buletine, dintre care 54 398 sunt în română. Costul buletinului este de 24 de bani. Tot atât costă și buletinele de vot pentru celelalte cinci localități.

Buletinele urmează să fie distribuite consiliilor electorale din localități începând cu ziua de vineri.

Pe 20 mai vor avea loc alegeri noi ale primarilor în șapte localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni, raionul Hâncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, și comuna Pârlița, raionul Ungheni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram