UE este dispusă să finanțeze studiul de fezabilitate și lucrările de reparație a infrastructurii podului Gura Bâcului – Bâcioc

UE este dispusă să finanțeze elaborarea studiului de fezabilitate și organizarea lucrărilor de reparație/ modernizare a infrastructurii podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a vicepremierului Cristina Lesnic  cu şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko.

Astfel,  s-a menționat că va fi delegat un expert ce urmează în comun cu responsabilii din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii să se implice în procesul de evaluare tehnică a capacităților podului și de stabilire a intervențiilor ce se impun a fi efectuate.

În cadrul discuției oficialii au abordat ultimele evoluții în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, dinamica înregistrată în implementarea priorităților ce figurează în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și aspecte legate de desfăşurarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, care va avea loc în perioada 29-30 mai la Roma, Italia.

De asemenea, a fost reiterată disponibilitatea deplină a UE de a contribui cu asistența tehnică și financiară necesară, direcționată spre realizarea inițiativelor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii, sprijinirea procesului de reglementare și implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în localitățile din raioanele de est ale țării.

Vicepremierul a mulțumit oficialului european pentru suportul acordat și totodată, a reiterat că partea moldovenească va menține și în continuare o abordare proactivă în cadrul procesului de negocieri, precum și va contribui la identificarea unor soluții constructive și favorabile intereselor populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare