Ce regretă cel mai mult politicianul Renato Usatîi, aflat de aproape doi ani la Moscova, și cum poate începe „o mică Armenie” în Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La aproape doi ani de când nu mai este în Republica Moldova, cel mai mult, politicianul Renato Usatîi regretă faptul că nu-și poate vedea zilnic copiii, părinții, care sunt nevoiți să meargă de fiecare dată la Moscova pentru a-l vedea, și membrii de partid. Asta chiar dacă unii din conducătorii formațiunii pe care o conduce merg regulat la el la Moscova pentru unele consultări pe linie de partid. Confesiunea a fost făcută de președintele „Partidului Nostru” în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Totuși, întrebat de moderatoarea emisiunii ce regretă cel mai mult din punct de vedere politic, Renato Usatîi a spus: „Îmi pare rău că au fost admise, totuși, câteva greșeli tactice atunci când am protestat în fața Parlamentului. Totul putea fi altfel astăzi. Pur și simplu am crezut acestor „măgari”, iar astăzi avem în Moldova ceea ce avem”. La insistența Nataliei Morari, politicianul a precizat că unul dintre cei căruia a crezut este partenerul de proteste de atunci Igor Dodon.

„Întrebați-l pe Andrei Năstase. El a participat la o întâlnire cu mine și Dodon, atunci când eu l-am impus pe Dodon să recunoască despre o întâlnire de-a noastră comună cu Plahotniuc. Năstase era gata să-l mănânce de viu. Dacă veți dori, îl veți întreba pe Năstase și el vă va spune despre asta”, a mai adăugat Usatîi.

Tot în cadrul emisiunii, președintele „Partidului Nostru” a declarat că dacă candidatul formațiunii la funcția de primar de Bălți, Nicolai Grigorișin, va pierde alegerile din capitala de nord a țării, în cazul unor „alegeri libere și corecte”, atunci el este gata să plece din politică. „Chestia asta am declarat-o câteva luni în urmă. Dacă o să fie alegeri corecte, noi o să le câștigăm și o să fie o victorie mare pentru candidatul nostru, pentru echipa care a muncit”, a afirmat politicianul, precizând totodată că, în cazul în care „o să înceapă combinații”, ar putea avea loc „o mică Armenie”, cu referire la protestele din Erevan care au dus la demisia premierului Serj Sarsyan.

Vedeți și: Usatîi a îndemnat chișinăuienii să demonstreze un „vot de protest” la alegerile de duminică: „Votați pentru cine doriți, dar nu pentru candidații lui Plahotniuc”

„Eu aștept rezultatele alegerilor. Știu că oamenii de la întreprinderile de stat sunt intimidați. Vor ca ei să fotografieze buletinele de vot. Vor organiza „caruseluri” (n.r. metodă de fraudă electorală atunci când alegătorul include în urna de vot buletinul cu ștampila aplicată prealabil în dreptul unui candidat „necesar”, iar buletinul său îl scoate în afara secției și îl transmite celor de la care a primit buletinul ștampilat). Vreau ca astăzi bălțenii să arate cine sunt și să spună că conduc pentru toată țara. Din Bălți, posibil vom începe o „mică Armenie””, a mai promis Renato Usatîi.

Emisiunea o puteți urmări AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...