07:19:33 20.04.2024
Stiri

Lupta cu polițiștii corupți din R. Moldova: Verificări inopinate, sancționări și încurajarea DENUNȚURILOR printre oamenii legii

Social 17.05.2018 09:38 Vizualizări2467 Autor: Ziarul National
Lupta cu polițiștii corupți din R. Moldova: Verificări inopinate, sancționări și încurajarea DENUNȚURILOR printre oamenii legii


Verificări inopinate ale angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI), sancționări în caz de încălcare a exigențelor de integritate, sisteme informaționale cu cerințe noi de securitate pentru prevenirea riscurilor de denaturare a informațiilor, dar și încurajarea denunțurilor privind actele de corupție în rândul polițiștilor. Așa își propun autoritățile să lupte cu polițiștii corupți din R. Moldova.

Guvernul a aprobat, ieri, un plan cu 40 de acțiuni menite să crească nivelul de integritate în cadrul MAI.

Potrivit documentului, pentru a combate corupția printre oamenii legii, va fi îmbunătățit mecanismul de angajare și promovare a funcționarilor pe bază de merit și de integritate profesională și va fi asigurată protecția avertizorilor de integritate. Totodată, va fi examinată posibilitatea de a presta serviciile MAI prin intermediul ghișeelor unice și online etc.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a motivat necesitatea unui asemenea plan prin faptul că măsurile anticorupție adoptate anterior, inclusiv supravegherea video a activităţii echipajelor poliției de patrulare și stimularea financiară a angajaţilor, în mărime de 25 la sută din suma amenzilor încasate, nu au dat rezultatele scontate.

Menționăm că raportul analitic „Activitatea poliţienească în Republica Moldova. Percepţii interne şi externe”, prezentat anterior de către Institutul de Politici Publice, arăta că problema percepției nivelului corupţiei în cadrul autorităţilor administrative din subordinea MAI variază de la 17% la 59,5%, iar cele mai înalte riscuri de corupţie au fost înregistrate în poliţie, cu 73,5%.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md