Opt camioane au transportat ajutoare umanitare din Marea Britanie pentru copiii din Moldova

Opt camioane cu ajutoare umanitare din Marea Britanie au sosit în Republica Moldova. Ajutoarele umanitare sunt destinate copiilor de la Centrul de zi pentru copii cu dizabiități „Phoenix” din orașul Râșcani și copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și au ajuns în țara noastră grație Asociației „Moldova-AID”, fondatorul căreia este Victoria Dunford, reprezentantă a diasporei noastre din Marea Britanie și a Asociației britanice CHUWA (Comunication Workers Union Humanitarian Aid).

Primele ajutoare umanitare s-au îndreptat către copiii de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Cei 513 elevi ai Liceului au rămas încântați de darurile primite, fapt pentru care au organizat și un program artistic deosebit pentru oaspeții din Marea Britanie.

Șefa Biroului relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat Olga Coptu a apreciat efortul de implicare în acest act de binefacere al conaționalei noastre Victoria Dunford și a lui Vlad Trofim, fost elev al Liceului, actualmente stabilit în Anglia, menționând că BRD susține membrii diasporei care vor să organizeze sau să desfășoare diverse activități în Republica Moldova.

Totodată, șefa BRD a adus mulțumiri atât Asociațiior care au contribuit la aducerea ajutoarelor umanitare.

La rândul său, Victoria Dunford a ținut să le mulțumească colegilor ei pentru colaborare și BRD-ului pentru susținere la realizarea acestei misiuni, subliniind că este imposibil să faci orice fără o echipă și fără încrederea oamenilor.

„Am format „Mad-AID” ca să ajutăm și ne reușește datorită donatorilor, instituțiilor publice care ne oferă suport. Este o muncă enormă”, a afirmat Victoria Dunford.

Către final, reprezentata diasporei noastre din Marea Britanie, le-a spus copiilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv că totul e posibil în viață, subliniind că trebuie să viseze,  să știe ce-și doresc și să muncească.

Asociația „Moldova-AID” a fost creată în parteneriat și cu suportul financiar al „MAD-Aid Limited” din Marea Britanie, având scopul de a distribui echipamente mediacale, ecipamente și tehnologii specializate de reabilitare, scaune cu rotile și ajutoare umanitare colectate în marea Britanie.

În perioada 2013-2017, în țara noastră au fost aduse și distribuite zeci de camioane cu ajutoare umanitare la spitale, case de copii, cetățeni etc. Începând cu anul 2015, Asociația „Moldova-AID” colaborează cu Asociația britanică CHUWA. Membrii CHUWA sunt angajați ai Rețelelor de Comunicații ale Regatului Unit, care în timpul liber distribuie în toată Europa ajutoare umaitare cu mașinile puse la dispoziție de Royal Mail (Poșta Regală).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.