/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Preț record pentru Brâncuși. „La Jeune fille sophistiquée”, vândută cu 71 mln USD

missing
16 mai 2018, ora 17:56

Sculptura din bronz lustruit a fost realizată în 1932 și reprezintă portretul lui Nancy Cunard, scriitoare și activistă anglo-americană. Pentru ea s-au duelat în oferte trei colecționari.

Lucrarea „La Jeune fille sophistiquée” este singurul exemplar în bronz al portretului stilizat făcut de Brâncuși scriitoarei și activistei anglo-americane Nancy Cunard. Opera de artă a fost achiziționată de un colecționar anonim, prin telefon. În ultimii 40 de ani, lucrarea a fost împrumutată și expusă într-un muzeu din New York.

Există și o altă versiune a sculpturii doar că în lemn și se află în colecția muzeului Nelson-Atkins din Kansas City. Până în prezent, recordul pentru cea mai scumpă opera realizată de Constantin Brâncuși era „Muza adormită”. Ea a fost vândută acum un an cu peste 57 de milioane de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram