Ambasada Republicii Moldova în Estonia a inaugurat o expoziţie de drapele istorice

Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia a inaugurat expoziţia de drapele istorice „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”.

Expoziția reunește reproduceri a peste 30 de steaguri, drapele, stindarde și pavilioane, care aparțin colecționarului Petru Costin şi cuprinde copiile majorității steagurilor și drapelelor Țării Moldovei și Basarabiei, cunoscute și mai puțin cunoscute în literatura de specialitate.

La eveniment au participat ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, aflat într-o vizită oficială în Estonia, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în Republica Estonia, reprezentanţi ai muzeelor din Tallinn.

În deschiderea evenimentului, ambasadorul Inga Ionesii, a transmis felicitări cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia celebrării Zilei Drapelului de Stat, precum şi a mulțumit Muzeul Războiului al Republicii Estonia care găzduiește expoziția.

În cadrul discursului său, ministrul Eugeniu Sturza, a trecut în revistă momentele istorice și valorile de identitate națională, a evocat importanţa drapelului de stat pentru Republica Moldova, care reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul statului nostru şi reflectă principiile democratice, tradiţiile istorice ale poporului, prietenia şi solidaritatea cetăţenilor Republicii Moldova.

Actuala colecție a fost expusă în peste 60 de expoziții în țară și străinătate şi poate fi vizitată de cei interesați până la data de 25 mai 2018. Evenimentul este organizat de Ambasada Republici Moldova în Republica Estonia, în parteneriat cu Muzeul Serviciului Vamal din Republica Moldova, Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Muzeul Războiului al Republicii Estonia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.