/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Comisia parlamentară a respins inițiativa lui Dodon de a acorda statutul de simbol național „steagului lui Ștefan cel Mare”

16 mai 2018, ora 16:42

Autorul inițiativei legislative mai propunea ca steagul să fie arborat, alături de Drapelul de Stat al Republicii Moldova, la sediile instituțiilor publice și private cu ocazia zilei urcării în scaun a Domnului Țării Moldovei Ștefan cel Mare și Sfânt, a Zilei Drapelului de Stat și a Zilei comemorării lui Ștefan cel Mare.

„În scopul sporirii interesului societății față de istoria și cultura Republicii Moldova, luând în considerare necesitatea cultivării spiritului patriotic în rândul cetățenilor și consolidării statalității Republicii Moldova, în semn de înaltă recunoștință a rolului remarcabil al lui Ștefan cel Mare și Sfânt în istoria statului moldovenesc, prin Decretul din 2 iulie 2017, Președintele Republicii Moldova a declarat anul 2018 Anul Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei. Elaborarea și promovarea proiectului de lege vizat se înscrie în șirul acțiunilor consacrate Anului Ștefan cel Mare”, se menționează în nota informativă a inițiativei legislative semnată de Președintele Igor Dodon.

Proiectul a fost avizat de Comisia mediu și dezvoltare regională, iar Comisia drepturile omului și relații interetnice și Comisia agricultură și industrie alimentară n-au luat nicio decizie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram