Comisarul European pentru Politici Regionale Corina Creţu va întreprinde o vizită la Chișinău

Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Creţu, va întreprinde, în perioada 1719 mai, o vizită în Republica Moldova, la invitația premierului Pavel Filip.

“Vizita mea se va concentra pe modul în care politica de coeziune, în special prin intermediul Strategiei UE pentru regiunea Dunării, și programele de cooperare transfrontalieră pot oferi sprijinul necesar dezvoltării regionale și creșterii economice în Republica Moldova”, a declarat comisarul Crețu înaintea vizitei.

La Chișinău, înaltul oficial european se va întâlni cu Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, Liviu Volconovici, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, și cu Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană.

De asemenea, comisarul Crețu se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile, partidelor politice și mediului de afaceri.

Sâmbătă, 19 mai, comisarul pentru politică regională va vizita orașul Ungheni, una din localitățile în care se desfășoară seria de manifestări Orășelul European 2018 , ce oferă posibilitatea publicului larg de a afla informații despre sprijinul acordat de UE Republicii Moldova, în special prin intermediul proiectelor cu finanțare europeană implementate în regiune.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.