Usatîi a îndemnat chișinăuienii să demonstreze un „vot de protest” la alegerile de duminică: „Votați pentru cine doriți, dar nu pentru candidații lui Plahotniuc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a îndemnat locuitorii municipiului Chișinău să nu voteze pentru candidații președintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Despre aceasta a declarat el în cadrul unei transmisiuni live pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Usatîi, el și-a dat demisia pentru a demonta informația tirajată de posturile de televiziune din holdingul lui Plahotniuc, precum că ar încerca să se mențină cu orice preț la putere. Liderul „Partidului Nostru” a subliniat că demiterea sa a provocat și plecarea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Însă, Plahotniuc cu Dodon sunt gata să meargă la orice pentru ca cetățenii Moldovei să fie în pierdere. De aceea, Usatîi a îndemnat locuitorii Chișinăului să demonstreze un „vot de protest”.

„Trebuie de votat pentru orice candidat, cu excepția celui „plahotniucist”. Dacă ați decis să mergeți la alegeri, votați pentru oricine, dar nu pentru candidatul din cercul lui Plahotniuc. Îi cunoașteți pe toți”, a subliniat liderul „Partidului Nostru”.

Pe lângă asta, Usatîi a menționat că partidul pro-prezidențial, în pofida întregii resurse administrative și financiare, poate suferi un eșec – înfrângerea atât la Chișinău, cât și la Bălți. Iar pentru a evita o situație atât de rușinoasă, președintele s-a adresat către oligarh, ca Alexandru Usatîi la Bălți și Ion Ceban la Chișinău să fie excluși din cursă.

Mai mult, excluderea din campania electorală a candidaților PSRM, poate servi drept argument în convorbirile președintelui Igor Dodon cu partenerii externi. „El doar are nevoie ca ulterior să spună la Moscova că „Plahotniuc s-a speriat de Ion al nostru și el a fost scos din alegeri””, a menționat Usatîi, subliniind că „semipreședintele” Dodon va prezenta asta drept un rezultat al luptei sale cu „oligarhii”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...