(video) Vârsta la care a murit Isus, călătorii în infern, rai și purgatoriu vă așteaptă la o colecție de fashion inedită. Detaliile Blăstămului Basarabean

mirese

Nașterea, cununia, moartea, soarta și 33 modele. Toate acestea vă așteaptă într-un Show Performance +18 a echipei Piotr Alii și Miron Cristina, care revin, de data asta pe scena teatrului Mihai Eminescu, pe 24 mai, ora 19:30, cu un spectacol unic în Moldova care se numește Blăstăm Basarabean.

itk

Amintim că ei au fost primii în Moldova care au făcut prezentare de modă în stil performance. Piotr Alii și Miron Cristina s-au lansat cu Anti Fashion Show, pe 13 septembrie 2014, o prezentare de modă care a spart toate stereotipurile și a fost o adevărata premieră pentru Moldova.

Echipa Piotr Alii și Miron Cristina este un grup creativ din Republica Moldova având ca scop crearea articolelor vestimentare și prezentarea lor într-un stil artistic și nonconformist. Mai multe detalii despre această echipă găsiți pe următoarea pagină de Facebook sau Instagram.

#Descrierea „Blăstăm Basarabean”

Istoria noastră este istoria unei tragedii. Lupta acerbă, pe viață și pe moarte a bătrânului pământ moldav.  Nenorocirea neamului pusă pe seama furiei divine. Un popor profund înfricoșător și rănit în adâncul lui rămâne a fi însetat de absolut și veșnicie. Asta numim noi Blăstăm Basarabean, pentru că suntem determinați congenital să ne conformăm sorții și să ne resemnăm, nefiind capabili pentru confruntarea cu răul, iar pregătirea spirituală a grupului Piotr Alii și Miron Cristina face născută colecția cu acest nume: Blăstăm Basarabean”, spun organizatorii.

Echipa pregătește un show performance plin de simboluri și misticism cu caracter ritualist, care va fi prezentat în forma unui spectacol, în care colecția determină o simțire înaltă pentru natura eternă.

Colecția este alcătuită din 33 modele, cifra care reprezintă vârsta la care se presupune că a murit Isus, iar culorile care o să predomine prezentarea sunt negru, gri și alb, acestea reprezentând 3 nivele ale călătoriei sufletului nostru: infern, nivelul purgatoriu și raiul. Show-ul în sine reprezintă o manifestare modernă despre neamul nostru.

Spectacolul este împărțit în 3 fragmente: nașterea (botezul), cununia și moartea. Toate 3 scene sunt cele mai importante acțiuni din cultura și viața unui basarabean. Aceste fragmente definesc realitatea moldovenească într-o formă artistică, cu elemente provocatoare și de șoc, însoțite și de un spectacol cu lumini și sunet.

Show-ul va fi prezentat invers, de la sfârșit spre început, este una dintre filosofia din spatele creațiilor Piotr Alii: Sfârșitul se găsește în început!

Mai multe detalii despre eveniment dar și bilete găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente