Chicu despre „Prima Casă 2”: Compensațiile vor fi acordate din 1 iunie 2018

Scopul Programului „Prima Casă 2” este atragerea tinerilor la muncă în sectorul bugetar, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, în cadrul emisiunii Tema Zilei, de la Canal 2. Potrivit lui Chicu, compensațiile din partea statului în cadrul acestui proiect vor fi acordate deja din data de 1 iunie 2018.
Oficialul a mai spus că implementarea acestui program se datorează succesului de care se bucură proiectul „Prima Casă”.

„Avem deja statistica pe primă lună, care arată că, raportat la numărul de credite ipotecare clasice, numărul celor de la Prima Casă este de 30 de procente. La una dintre bănci participante acest proces se aproprie de 80 de procente. Prima lună de implementare în practică denota faptul ca intențiile și obiectivele coincid cu realitatea», a mai spus secretarul de stat.

Acesta a mai precizat că, drept urmare a schimbărilor de pe piață, rata dobânzii pentru creditele perfectate în cadru programului Prima Casa va scădea de la 9,03 pana la 8%.

Reamintim că programul Prima Casă 2, care va fi lansat în curând, este destinat angajaţilor din sectorul bugetar, va fi lansat în curând și este susținut de Partidul Democrat din Moldova. Potrivit programului, statul va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului, iar bugetarii vor trebui să plătească cealaltă jumătate şi dobânzile.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.