14:05:52 29.03.2024
Stiri

MRP organizează, în PREMIERĂ, Gala „100 pentru Centenar”. Zece români de succes vor primi distincții din partea Guvernului României

Știri 16.05.2018 12:20 Vizualizări1212 Autor: Ziarul National


MRP organizează, în PREMIERĂ, Gala „100 pentru Centenar”. Zece români de succes vor primi distincții din partea Guvernului României

Zece români de succes, adevărate modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare, din zece state cu comunități semnificative de români, vor primi, astăzi, distincții simbolice din partea Guvernului României, în cadrul Galei „100 pentru Centenar”.

Evenimentul este organizat în premieră de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) și va avea loc la Hôtel de Ville – Grand-Place de Bruxelles, în Belgia, în prezența ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, precum și a membrilor misiunii diplomatice a României de la Bruxelles.

Potrivit MRP, evenimentul este primul din seria celor aflate pe agenda instituției, urmând a fi replicat și în Statele Unite ale Americii (Washington), Portugalia (Lisabona), Franța (Paris), Italia (Roma), Spania (Madrid), Grecia (Atena), Germania (Berlin), Marea Britanie (Londra) și Israel (Ierusalim).

Tot ca parte a promovării valorilor românești, în cadrul deplasării în Belgia, ministrul Natalia-Elena Intotero va lua parte și la Ziua Costumului Popular Românesc marcată în acest an într-un mod cu totul deosebit.

În vederea celebrării unicității tradițiilor românești, Primăria Bruxelles-ului a dispus ca celebra statuetă Manneken Pis, una dintre atracțiile turistice ale capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în costum național românesc, mai precis în cel de călușar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md