Linkuri accesibilitate

Pavel Filip și Dănuț Andrușca au discutat despre eliminarea tarifelor la roaming între R.Moldova și România


Ministrul Dănuț Andrușca și ambasadorul român Daniel Ioniță la discuțiile cu premierul Pavel Filip
Ministrul Dănuț Andrușca și ambasadorul român Daniel Ioniță la discuțiile cu premierul Pavel Filip

Ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, aflat în vizită la Chișinău, și premierul Pavel Filip au discutat și despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între România și R. Moldova, similar cu practica din cadrul UE, transmite Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au vorbit despre evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova - România. Discuțiile s-au axat pe cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condițiilor suspensive, reorganizarea „Transgaz”, efectuarea procedurilor de achiziții și demararea lucrărilor de construcție, cel târziu în septembrie 2018.

„Este esențială respectarea termenelor stabilite”, a spus ministrul român al Economiei.

La întâlnire s-a discutat și despre interconexiunea sistemelor electroenergetice de pe cele două maluri ale Prutului.

Potrivit sursei citate, alte proiecte prioritare vizează eliminarea tarifelor de roaming, construcția unei autostrăzi, precum și a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova și România. Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București.

XS
SM
MD
LG