18:38:29 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Candidatul Ceban promite instituirea BURSELOR pentru oamenii de creație din Chișinău, precum și creare unui fond pentru susținerea acestora

Partide/Comunicate 16.05.2018 11:20 Vizualizări1153 Autor: Ziarul National
VIDEO // Candidatul Ceban promite instituirea BURSELOR pentru oamenii de creație din Chișinău, precum și creare unui fond pentru susținerea acestora privesc.eu


Candidatul PSRM la funcția de primar, Ion Ceban, promite că va susține intelectualitatea și oamenii de creație din municipiul Chișinău, iar în acest sens va institui burse, precum și un fond destinat promovării valorilor culturale.

„Imediat după preluarea mandatului de primar, voi invita reprezentanţii uniunilor de creaţie la o discuţie, urmând să stabilim cum să promovăm împreună valorile culturale. Voi numi și un consilier al primarului general responsabil de relaţia cu oamenii de creaţie. De burse anuale vor beneficia poeţi, prozatori, pictori, sculptori, compozitori, interpreţi etc.. De asemenea, voi veni cu iniţiativa instituirii unui fond pentru susţinerea oamenilor de creaţie. Din acest fond vor fi editate cărţi, organizate expoziţii de sculptură şi pictură, concerte, seri de creaţie, achitate deplasările importante ale oamenilor de creaţie la diverse simpozioane”, a promis acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, candidatul la funcția de primar spune că se vor identifica spaţii - proprietate municipală, ce vor fi puse la dispoziţia oamenilor de creaţie pentru deschiderea atelierelor artistice.

„De asemenea, vom oferi holul Primăriei capitalei pentru organizarea de diverse evenimente ale oamenilor de cultură, pe care le vom promova pe toate căile posibile. O intenţie a noastră este şi achiziţionarea unor opere ale oamenilor de creaţie din Moldova (cărţi, picturi, sculpturi, albume muzicale etc.), pe care să le oferim cadou partenerilor externi, promovând astfel şi municipiul Chişinău, şi R. Moldova, în general, dar, cel mai important, creaţiile talentaţilor noştri oameni de cultură şi artă”, a precizat Ion Ceban.

Pe finalul intervenției sale, candidatul a punctat că oamenii de creaţie nu vor rămâne în afara „preocupărilor sale și chiar vor beneficia de o atenţie sporită şi de tot suportul”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md