Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alexandra Can îi reproșează lui…

Alexandra Can îi reproșează lui Ion Ceban: „Nu dvs. să vorbiți despre corupție”

Candidații Alexandra Can, Andrei Năstase, Ion Ceban și Maxim Braila au participat astăzi, 16 mai, la dezbaterile electorale la Radio Moldova. În cadrul dezbaterilor, cei patru candidați la funcția de primar al mun. Chișinău au împărțit promisiuni și au punctat problemele cu care se confruntă locuitorii capitalei.

La runda întrebări-răspunsuri, candidata Alexandra Can i-a reproșat socialistului Ion Ceban că vine cu multe acuzații privind fărădelegile din Primărie, în pofida faptului că singur a fost consilier municipal pe parcursul mai multor ani.

„Nu sunteți d-stră cea mai recomandată persoană care să vorbească despre corupție. De ce nu ați rezolvat nicio problemă atâta timp cât ați fost consilier municipal. De ce nu ați făcut nimic atunci când ați avut posibilitatea, iar acum veniți doar cu acuzații și arătați cu degetul? Noi (ceilalți candidați) nu am ocupat nicio funcție în Primărie și nu aveți ce ne reproșa”, a declarat Alexandra Can, candidata Partidului Național Liberal.

„Trebuie să facem diferența dintre consiliu și executiv”, s-a apărat Ceban.

Primarul ales la 20 mai va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare în toată țara. La 20 mai se aleg primari și în alte șase localități: mun. Bălți, comuna Pârlița, r. Ungheni, comuna Volovița, r. Soroca, s. Jora de Mijloc, r. Orhei, satul Nemțeni, r. Hâncești și comuna Leușeni din r. Hâncești.