03:41:35 29.03.2024
Stiri

Primarul interimar al Chișinăului a plecat la București să aducă aproape un MILION de euro pentru un proiect care va fi implementat la „Valea Morilor”

Social 16.05.2018 09:42 Vizualizări1543 Autor: Ziarul National
Primarul interimar al Chișinăului a plecat la București să aducă aproape un MILION de euro pentru un proiect care va fi implementat la „Valea Morilor”


UPDATE // Primăria municipiului Chişinău va beneficia de un grant în valoare de peste 18 milioane 970 de mii de lei (peste 920 mii EURO) din partea Consiliului local al Sectorului 1 a municipiului Bucureşti, România, pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”. Acordul de grant a fost semnat în după-amiaza zilei de astăzi, în cadrul întrevederii primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, cu primarul sectorului 1 al municipiului Bucureşti, Daniel Tudorache.



Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, se află astăzi într-o vizită oficială în capitala României, Bucureşti, pentru a semna actele necesare cu privire la acordarea unui grant de aproape un milion de euro pentru capitala R. Moldova.

La București, Codreanu va semna Acordul de grant pentru finanţarea lucrărilor de reconstrucţie a scărilor din granit din Parcul „Valea Morilor”.

Potrivit documentului, Primăria municipiului Chişinău va beneficia de un grant în valoare de peste 18,97 de milioane de lei sau peste 920 de mii de euro din partea Consiliului local Sectorul I Bucureşti pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”.

În acelaşi timp, Primăria municipiului Chişinău îşi asumă cheltuielile în proporţie de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie circa 945 de mii de lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentaţiei de proiect şi supraveghere tehnică a lucrărilor de execuţie.

Implementarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md