/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Morţi în Fâşia Gaza. Washington: Ambasada americană este doar un „pretext” pentru mişcarea Hamas

missing
16 mai 2018, ora 09:07

Întrebată cu insistenţă de jurnalişti la Washington, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, a refuzat să îndemne Israelul, ori toate părţile implicate, să dea dovadă de reţinere cum au făcut numeroase ţări occidentale. “Este o regiune complexă”, a motivat ea.

„Am văzut aceste manifestaţii în cursul ultimelor şase săptămâni”, “nu este ceva nou”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat pe tema legăturii dintre violenţe şi ambasada la Ierusalim, recunoscut unilateral de Statele Unite, în decembrie, drept capitală a Israelului.

„Dacă Hamas doreşte să se servească de aceasta ca pretext pentru a incita oamenii şi a încuraja violenţa, este opţiunea lor. Şi este o opţiune iresponsabilă”, a adăugat Heather Nauert.

„Statele Unite deplâng pierderile de vieţi omeneşti, toate vieţile omeneşti”, a mai spus ea, dar atribuie responsabilitatea morţilor de luni mişcării islamiste palestiniene Hamas şi pun înainte dreptul statului evreu de “a se apăra”.

Israelul s-a confruntat marţi cu un val de condamnări şi apeluri la o anchetă independentă după baia de sânge, luni, în Fâşia Gaza, unde aproape 60 de manifestanţi palestinieni au murit sub gloanţele israeliene.

Violenţele au izbucnit în cursul unei manifestaţii la graniţa cu Israelul împotriva inaugurării, în aceeaşi zi, a ambasadei Statelor Unite, transferată de la Tel Aviv la Ierusalim la îndemnul preşedintelui american, Donald Trump.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram