Departamentul de Stat al SUA cere României să-i urmeze exemplul privind transferarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statele Unite ale Americii și-au deschis ambasada de la Ierusalim, provocând un val de reacții internaționale! Europa a criticat decizia lui Donald Trump de a muta ambasada de la Tel Aviv. România, prin vocea premierului Viorica Dăncilă și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, e cel mai important stat din UE și NATO care a anunțat că ar putea face aceeași mutare diplomatică, scrie Știripesurse.ro.

Însă, la București, a început un adevărat scandal cu acuzații între Guvern și președintele Klaus Iohannis. De altfel, Iohannis i-a cerut demisia premierului și a convocat-o la consultări pe Viorica Dăncilă, marți de la ora 11, la Palatul Cotroceni. Departamentul de Stat al SUA a transmis însă un document exploziv aliaților săi. Astfel, Ambasada SUA la București a trimis decidenților o scrisoare în care SUA îi cere, în limbaj diplomatic, României, dar și celorlalte state prietene, să îi urmeze exemplul.

„Încurajăm și pe alții să o facă, dar decizia aparține fiecărei țări în parte. Această decizie reflectă politica Statelor Unite”, se arată în documentul trimis de Departamentul de Stat la Guvernul României.

Americanii spun, în documentul ajuns în posesia Știripesurse.ro, că nu au de gând să schimbe granițele și că va încerca să ducă la capăt procesul de pace dintre isrelieni și palestinieni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...