22:13:14 19.04.2024
Stiri

Maia Sandu: Calitatea R. Moldova de „observator” la Uniunea Euroasiatică, un „cal de bătaie electoral pentru PSRM. „R. Moldova nu-și mai dorește revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin și clovnul său de curte Dodon”

Politică 15.05.2018 14:31 Vizualizări5423 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: Calitatea R. Moldova de „observator” la Uniunea Euroasiatică, un „cal de bătaie electoral pentru PSRM. „R. Moldova nu-și mai dorește revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin și clovnul său de curte Dodon”


Igor Dodon și Partidul Socialiștilor ar submina statul Republica Moldova, acționând în detrimentul interesului național, atunci când cer și primesc statut de observator pentru republică la Uniunea Euroasiatică.

De această părere este lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care declară că acordarea unui asemenea statut R. Moldova nu este altceva decât „un cal de bătaie electoral pentru PSRM în viitoarele alegeri parlamentare”.

„Dodon exploatează în continuare clivajul etnico-lingvistic și nostalgiile oamenilor pentru trecut, dar fără succes, căci Uniunea Euroasiatică este un proiect eșuat din punct de vedere economic. Această Uniune este bântuită de război comercial între membrii săi, care ar părăsi această structură dacă ar avea o alternativă și dacă ar putea înfrunta mânia Kremlinului. Ucraina a făcut alegerea corectă în favoarea Uniunii Europene, lucru pentru care Rusia i-a declarat război. Armenia a fost șantajată să rămână alături de Rusia, altfel risca să revină la conflictul cu Azerbaijanul înarmat generos de Kremlin. Uniunea Euroasiatică este o structură căreia îi sunt străine libertățile democratice și statul de drept, iar Republica Moldova nu-și mai dorește revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin și clovnul său de curte Dodon”, comentează Maia Sandu „succesul” lui Dodon de ieri de la Soci.

Lidera PAS afirmă că Dodon este ghidat de interesul personal și de partid, pentru că interesul național al Republicii Moldova este asigurat doar de integrarea în Uniunea Europeană.

„UE nu a declarat embargou produselor din Moldova, nu alimentează separatismul din Transnistria, nu ne șantajează cu livrarea produselor energetice la un preț mai mare decât cel de piață. Dimpotrivă, UE ne-a deschis larg piața cu cea mai mare putere de cumpărare din lume și ne ajută să ne ajustăm standardele de calitate la rigorile acestei piețe. UE contribuie semnificativ la măsurile de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului. UE finanțează interconectarea energetică a Moldovei prin intermediul României. Prin toate aceste măsuri, UE contribuie direct la îmbunătățirea nivelului de trai și la fortificarea suveranității Republicii Moldova.

Deși se declară apărători ai suveranității, Dodon și Partidul Socialiștilor subminează statul Republica Moldova, acționând în detrimentul interesului național. Partidul Acțiune și Solidaritate, fiind cel mai responsabil promotor al integrării europene, condamnă acest demers al președintelui Dodon ca fiind unul populist și îndreptat împotriva voinței majorității cetățenilor”, își încheie comentariul Maia Sandu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md