PDM: Sunt două partide care nu au dreptul moral să mai conducă capitala – Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal

Partidul Democrat îndeamnă chișinăuienii să iasă la vot la alegerile locale noi din 20 mai, însă consideră că sunt două partide care nu au dreptul moral să mai conducă capitala – Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal.

“După ani de zile, care au dominat Primăria Chișinău, noi ne expunem foarte clar că nu au dreptul moral să-i susținem în această campanie două partide – PSRM și PL. Din acest considerent lăsăm chișinăuienii să-și facă alegerea liberă și corectă”, a declarat Vitalie Gămurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

Potrivit lui, PDM a venit cu ideea ca toate partidele pro-europene să găsească un numitor comun pentru a nominaliza un singur candidat pentru funcţia de primar al capitalei, care ar putea opune rezistenţă PSRM, însă  acestea nu au dat dovadă de un comportament și fiecare a încercat să-şi promoveze propriul candidat.

“Partidul Democrat a decis să transmită un apel pentru electoratul său, pentru membrii și simpatizanții săi, dar și pentru toți cei, care își doresc o schimbare în Chișinău, o Capitală europeană. Ne adresăm cătretoţi cetăţenii ca pe 20 mai să iasă la vot pentru a arăta că ne pasă”, a menţionat Vitalie Gămurari.

Amintim că la alegerile locale noi din 20 mai concurează 11 candidați pentru funcția de primar de Chișinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.