/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

PDM, despre statutul de observator al Moldovei în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice: Nu a fost avizat pozitiv de Parlament sau Guvern

missing
15 mai 2018, ora 12:58

În primul rând R. Moldova este o țară parlamentară, un stat parlamentar, și nici o decizie referitor la participarea în cadrul unor organizații internaționale sau în cadrul unor tratate internaționale nu poate fi luată fără acordul și fără inițiativa, care trebuie să vină din partea, Parlamentului sau a Guvernului R. Moldova. De aceea, în acest context este destul de clar că această declarație care a făcut-o președintele Igor Dodon, în mare parte, este o declarație făcută de dumnealui în calitate de persoană fizică, fiindcă nu poate reprezenta R. Moldova în contextul în care nu este un aviz pozitiv din partea Legislativului și a Executivului”, a declarat Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al R. Moldova.

Amintim că, Dodon se află într-o deplasare în Federația Rusă, la Soci, unde participă la ședința Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс în calitate se invitat special.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram