/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

PDM anunță lansarea programului Prima Casă 2. Statul va achita jumătate din costul apartamentului

missing
15 mai 2018, ora 12:37

„Prin acest program PDM doreşte să facă tot posibilul ca un număr cât mai mare de tineri să găsească acea soluţie pentru a procura un apartament, şi este vorba în primul rând de a stimula pe cei care vor să lucreze în instituţiile statului”, a menționat Gamurari în cadrul briefingului săptămânal al partidului.

Scopul noului program este de a convinge tinerii să se angajeze în sistemul sistemul de stat. Gamurari a mai declarat că Prima Casă 2 va fi un program transparent.

Menționăm că anterior democrații au lansat programul Prima Casă, care a fost criticat de mai mulți experți. Transparency International Moldova au analizat prevederile acestuia și au identificat mai multe riscuri, care pun la îndoială scopul declarat al programului de a facilita procurarea unei case. Experții afirmă că programul necesită o analiză serioasă a efectelor economice şi financiare și că se pare că principalii beneficiari ai programului vor fi companiile de construcţii şi proprietarii acestora afiliaţi sau chiar din interiorul mediului politic, care nu-şi pot comercializa/valorifica investiţia sau care încearcă să extragă beneficii suplimentare, cu antrenarea statului prin formula de garantare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram